Transylvania Info Portal

Discover digital guides with QR codes, GPS coordinates and smart phone applications

Oraș cetate

Cetatea Alba Carolina – ruta culturală Vauban

Mediaș

Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Fortificaţia, concepută pe o suprafaţă de 110 hectare, cu o incintă apărată de trei rânduri de ziduri, a primit o formă stelată și numele împăratului Carol al VI-lea, în vremea căruia a fost ridicată, iar orașul numele Carlsburg-Cetatea lui Carol.

Despre cele mai importante obiective de vizitat în cetatea ce a primit în 2012 titulatura de destinație EDEN aflăm informații pe portalul http://albaiuliaqr.ro.

Descoperă localizarea obiectivelor turistice din Alba Iulia folosind hărțile ghidate realizate de grupul Alba Iulia – Transylvania Lands.

One of the oldest settlements in Romania, known in ancient time as Apulum, Alba Iulia served as the largest military and economic center during the Roman occupation. Temples, mosaics, thermae and statues, amphitheaters, the governor’s palace „Daciarum Trium” – all rendered the original Dacian Apulul as the miniature copy of the mother Rome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *